hurda akü alan firma

20 Mar 2023

HURDA AKÜ NERELERDE DEĞERLENDİRİLİR ?

Eski aküyü nereye satabilirim?
Bir otomobil tamir atölyesi veya servise başvurun. Oradan bir akü almasanız bile çoğu geri dönüşüm için eski aküleri kabul etmektedir. Yeni kurşun-asit akü satan satıcılara başvurun. Kurşun-asit araba aküsü satan satıcıların çoğu aynı zamanda geri dönüşüm için kullanılmış aküleri toplamaktadır.

Eski aküler ne yapılıyor?
Atık akülerin parçalara ayrılarak farklı şekillerde yeniden kullanılabilmesi için Atık Akümülatör Lisanslı Geri Kazanım Tesisi adı verilen yerlerde geri dönüşüm süreci yerine getirilir. Geri dönüşüme kazandırılan bir akü temel olarak plastik, kurşun, asitli çözeltiler ile diğer kurşun bileşiklerinden oluşur.

Bir akünün ömrü kaç yıl?
Akü ömrü ne kadar sorusunun yanıtı; kullandığınız araca, otomobilinizi kullanma sıklığınıza ve akünün tipine göre değişiklik gösterebilir. Eğer standart bir otomobil kullanıcısıysanız ve aracınızı günde ortalama 2 kez, sabahları ve akşamları kullanıyorsanız, akünüzün 4 ila 6 yıl boyunca dayanması mümkündür.

Kuru akünün bittiğini nasıl anlarız?
Araç stop ettiğinde akü voltajının 12 volt civarında olması gerekir. Marşa basınca da 10 voltun altına inmemeli. Eğer 10 voltun altına iniyorsa akü bitmiş, yani akünün değişmesi gerekiyor demektir.

Akü çöpe atılır mı?
Aküler de birer pil çeşitidir. Atık pillerin çöpe atılması çevre kirliliğine yol açar ve insan sağlığına zarar verir. Atık pilleri çevrede azaltmanın yolu, yeniden doldurulabilir şarjlı piller kullanmaktır. Kullanım ömrü bitmiş piller toplama kutularına atılarak geri dönüşüm tesislerinde değerlendirilir.

Akü çevreye zarar verir mi?
Akümülatörler kurşun, sülfürik asit çözeltisi ve poliprolen kutudan oluşur.Bu nedenle aküler kullanılmaz duruma geldiklerinde çevre için riskli tehlikeli atıklardır. Ancak etkin bir geri dönüşüm sistemi ile akülerin poliprolen kutu ve kurşun parçaları yüzde yüz geri kazanılır.

Hurdacı Sitesi olarak uygun fiyata kullanmadığınız akünüzü satmak için bizi arayabilirsiniz.